Alumn, kom och segla med Hanken Yacht Club!

By Hanken Yacht Club
15.04.2018

Hankeiternas egen segelförening Hanken Yacht Club r.f. vill bjuda alla alumner med på en fundraiserseglats på Henrik Andersins 12mR Blue Marlin. Ta med dina gamla studiekamrater och kom och njut av en dag på havet!

Seglatsen ordnas måndagen den 11 juni och består av en halvdags tur utanför Helsingfors med efterföljande middag på restaurang NJK på Blekholmen. Hankens egna olympiska seglare, Hanken Yacht Clubs kommodor, Camilla Cedercreutz kommer även att vara med på seglatsen.

Evenemanget inleds klockan 13 med träff i Nyländska Jaktklubbens hamn på Blekholmen i Helsingfors. Efter en genomgång av den 1937 byggda klassiska båtens historia är det dags att ta sig ut på havet. Vi återvänder till hamn klockan 18 för ett glas bubbligt och en gemensam middag.

Priset för evenemanget är 500 euro per deltagare. Hela evenmanget kan också bokas för ett företag eller tio personers kompisgäng för 5000 euro. I priset ingår seglats med tilltugg samt den efterföljande middagen. Det finns även möjlighet till att bada bastu i hamnen efter seglatsen. Vi kommer att segla tillsammans med en professionell besättning, så ingen tidigare seglingserfarenhet krävs. Regnkläder och flytvästar tillhandahålls av båten.

All vinst från evenemanget går oavkortat till underhållet av Hanken Yacht Clubs egna H-båt, s/y Lilla Skumpan, som står till alla Hankeiters förfogande. Båten införskaffades sommaren 2014 med hjälp av stöd som samlats in bland annat genom en motsvarande alumnseglats, som var väldigt omtyckt av deltagarna.

Anmälningar och förfrågningar kan riktas till hyc@shs.fi. Mer information om båten finns här. Observera att det endast finns tio platser, så om du vill med gäller det att vara snabb!

 

Vad är Hanken Yacht Club?

Hanken Yacht Club r.f. grundades våren 2014 och fungerar som SHS:s och Hankens egen segelförening.  Föreningen har en egen segelbåt, H-båten s/y Lilla Skumpan. Hon har sin hemmahamn på Nyländska Jaktklubben (NJK) på Björkholmen på Drumsö.

Båten, som införskaffats med hjälp av stöd från alumner och stiftelser, får användas gratis av alla studentkårsmedlemmar.  Hon finns till för fiilisfyllda sommaräventyr och tävlingar, såväl som kortare kvällsseglatser.

Uppehållet av båten sköts av medlemmarna. Det innebär att man som föreningsmedlem förutom att öva på sina seglingskunskaper också har möjligheten att bekanta sig med bland annat målandet av båtskrov samt sjösättningen av en 27 fots båt.

Lilla Skumpan har även traditionellt deltagit i Hangöregattan i början av juli. Kom med och heja på HYC-besättningen eller sök upp båten i hamnen för att festa tillsammans med oss! Dessutom strävar föreningen till att ordna seglingsrelaterade evenemang i samarbete med andra ekonomistuderande i Aaltos KY-Sail och Åbo Akademis MK Yacht Club.