Beachvolleyboll i IU:s regi

 

 

Idrottsutskottet är en aktiv grupp på 30 personer, som ansvarar för idrott och välmående på SHS. Vi i IU ser motion som en viktig del av studietiden, och vill därmed erbjuda möjligheter för hankeiter att införa mer aktiviteter i sin vardag. Vare sig du gillar lagsport, vill prova på en ny intressant gren eller annars bara vill ut på löprunda efter ett tungt veckoslut är våra evenemang något för dig.

 

Läs gärna mer om de traditionsenliga evenemangen här nedan. Utöver dessa har vi även nyligen ordnat andra evenemang enligt intresse - bland annat väggklättring, CrossFit och volleyboll. Tveka absolut inte att ta kontakt med idrott@shs.fi om du har en idé för ett evenemang som vore kul att ordna!

 

Med vänliga hälsningar,
Idrottsutskottet

Hösten

 

Tisdagsjoggingrundorna

De traditionsenliga joggingrundorna kör igång igen hösten 2014. Starten sker från Casa, och den typiska rutten brukar vara mellan 5 och 10 km lång enligt intresse och förmåga. Vi erbjuder även instruktion för de som är nybörjare, eller känner att de vill finslipa sin teknik.

 

Surfresan till Portugal

Varje september åker 30-40 hankeiter iväg till Portugal för en vecka för att delta på en surfkurs, antingen på nybörjarnivå eller mer krävande. Resan brukar vara ytterst populär och platserna går fort - det lönar sig att hålla ögonen öppna då anmälningen öppnar i mars!

 

Välmåendedagen

Under Välmåendedagen ordnas en mässa  i Hankens foajé med idrott och välmående som tema. Missa inte denna chans att få mer information om välmåendetjänster, produkter och aktuella evenemang. Efteråt ordnar IU även en förmånlig aktivitet för de intresserade.

 

SHS-KY Academic Classic

Under denna ishockeymatch tävlar Hankens lag HC morjens och KY:n Näädät om vem som är kung på isen vid Arkadiagatan. Matchen spelas i Helsingfors ishall mot slutet av höstterminen - detta spektakel vill du verkligen inte missa!

Våren

 

Tisdagsjoggingrundorna

Joggingrundorna fortsätter precis som på hösten, oberoende av väder!

 

SHS on Ice

SHS on Ice, som oftast äger rum i februari, ger er en möjlighet att spendera en skön kväll ute på Väiskin kenttä - isen som ligger 300m från Hanken. Något smått och gott erbjuds, och efter flera timmar ute i vinterkylan är det även skönt att få hoppa i bastun.

 

SHS SnowJam

Under detta evenemang åker en busslast Hankeiter iväg till Vichtis för att spendera en skön eftermiddag i skidbacken. För dem som prefererar, har även pulkabacken varit ett populärt alternativ.

 

Danskursen inför årsfesten

Känner du att dina danssteg är rostiga, eller är annars lite osäker om hur du ska röra dig runt i frack eller långklänning inför Universums bästa fest? Ingen fara, IU har svaret! Strax innan årsfesten den 24 februari ordnar IU nämligen en grundläggande danskurs.

 

 

 

Övrigt

 

Klubbaktiviteter

På studentkåren finns även möjligheten att grunda en egen idrottsklubb för att hålla mer regelbundna träningar eller evenemang. Klubbmanualen finner du på http://www.shs.fi/klubbmanual. Vänd dig gärna till klubbansvarig@shs.fi om du vill veta mer om hur du kunde grunda din egen klubb!

 

HC morjens

Hankens ishockeylag. Mer info och kontaktuppgifter följer inom kort.

 

Unisport

På Unisport har hankeiter möjligheten att skaffa sig gymkort förmånligt. Priser och mer information om Unisports tjänster finner ni på www.unisport.fi.

 

Studerande-FM i idrott

Studerandenas idrottsförbund OLL ordnar årligen studerande-FM i idrott för alla finska högskolestuderande. Ta gärna en titt på http://www.oll.fi/sv/evenemang/studerandenas-fm/ för mer information.

 

 

Evenemang utanför SHS

Högskolekampen

För första gången ordnas år 2014 ett gemensamt idrottsevenemang svenska studentorganisationer emellan, då TF, SHS, Thorax, Codex och StudOrg tillsammans tävlar om titeln för den mest sportiga organisationen! Här har DU möjlighet att vara med och visa vad SHS går för. Mer info följer inom kort!

 

Laskiaisrieha

Under fastlagstisdagen samlas traditionsenligt så gott som alla studentföreningar i Helsingfors i Brunnsparken och tävlar om det mest fantasifulla pulkaåket. Även Hankeiter är varmt välkomna att ställa upp med ett eget bidrag - ingen föranmälan krävs. (Glöm inte era halare!)