NESU-Hanken i Vasa är den äldsta NESU staden i Finland, men hade det relativt tyst period sedan början av 2000-talet. Från och med 2012 har verksamheten äntligen återupplivats och sedan dess har vi deltagit i det mesta NESU har att erbjuda och antalet aktiva nesuiter växer sakta men säkert.

NESU verksamheten består av olika evenemang som för samman ekonomi-studeranden över hela Finland och resten av de nordiska länderna. Otaliga sitzer, två konferensveckor i året, sommarstuga, case-tävlingar och en alldeles otrolig gemenskap och NESU-anda är bara en del av allt det underbara man kan uppleva.

I januari 2016 fick NESU-Hanken I Vasa äntligen bli en officiell underorganisation till SSHV, något vi har väntat på i cirka 30 år. Vi lever i spännande tider eftersom de äldre föreningsaktiva nesuiterna så småningom börjar vara klara med sina studier och nya, ivriga hankeiter börjar ta över trådarna.

Förhoppningsvis lever nesu-traditionerna vidare i Vasa och vänskapsband knyts mellan kylterin över hela Finland även i fortsättningen!

Besök gärna vår hemsidanesu.net.

Styrelsen 2017:

Ordförande:
Lucas Okrongli
nesuhiv@sshv.fi

Övriga medlemmar:
Isak Häggblom
Niklas Bäck
Simon Alisch
Jan Shaffter