Utskottet för dig som brinner för utbildnings- och undervisningsfrågor!

När man studerar på en högskola har man ett visst ansvar över sina studier. Man skall vara aktiv och påverka sina studier, så att utbildningen utvecklas till den bästa versionen för oss studerande. 

För att påverka kan det ibland krävas mer än bara en studerande med en röst, och det är då Utbildningsutskottet kommer in i bilden. Studentkåren har enligt lag rätt att rätt att ha representation i alla organ på högskolan, så kallade studeranderepresentanter. Utbildningutskottet består främst dessa studeranderepresentanter. Detta är t.ex. IR-repsar (institutionsrådsrepresentanter, som behandlar ämnesspecifika frågor). Andra organ man kan sitta med i är bland annat Akademiska rådet (AR), Universitetskollegiet m.f. Representanterna till dessa organ väljs alltid då det finns behov, och annonser om när detta behövs publiceras på shs.fi. Mera om vem som just nu är representant och vad de gör kan du läsa om på shs.fi eller på utbildningsutskottets Facebooksida. 

UU består dock inte exklusivt av studeranderepresentanter, utan alla som vill påverka sin utbildning och t.ex. har en finurlig idé är välkomna med. Vi är ett relativt nytt utskott (grundat vid årsskiftet 2015-2016) så vi har ännu en hel del att utveckla, och därför vill jag uppmana dig att komma med och göra det! Allt är möjligt bara man vill! 

Ifall detta låter som något du också skulle vilja vara med och pyssla med är det bara att ta kontakt med mig! Aktivitet gällande påverkande av utbildningen uppskattas både på skolan och kåren, och därför uppmanar jag dig att alltid ge feedback och gärna komma och diskutera med mig ifall något verkar mystiskt eller oklart. 

Du hittar oss på FB @SHS Utbildningsutskott och Instagram @shs_utbildningsutskott

Sofia Holm
Ordförande för Utbildningsutskottet 2017
sofia.holm@shs.fi

 

Ordförande: 
Sofia Holm
Kontaktperson: 
Sofia Holm
sofia.holm@shs.fi